Regnskapsføring av inntekt

Som eier av en bedrift er det utrolig viktig å ha styr på økonomien av flere årsaker. Og her gjelder det blant annet om å sørge for å bokføre alle inntekter – og selvfølgelig også utgifter – på en riktig, overskuelig og god måte. Vi ser på hvorfor det er essensielt med korrekt regnskapsføring av inntekt, og gir deg tips til hvordan du kan gjøre det i din bedrift.

Bokføring av inntekt i bedrift

Som bedrift er det helt sentralt å ha styr på økonomien, og dette innebærer selvfølgelig korrekt bokføring. Dette er viktig for deg som eier fordi det gir deg oversikt over din nåværende økonomiske situasjon, gir deg et estimat for fremtiden, og sikrer at du faktisk vet hvor mye penger du kan bruke her og nå samt på et senere tidspunkt.

Det er også viktig for at du kan angi det riktige opplysninger til ulike myndigheter. Når du skal betale skat, VAT eller andre eventuelle avgifter og gebyrer, så er det et must å ha bokført bedriftens aktiviteter og inntekter korrekt.

Men det er ikke kun for din egen del at regnskapet må være i orden. Ulike myndigheter kan faktisk ha krav på å se regnskapet ditt for å sikre seg at alt er i orden. Og er det feil i bokføringen her, da kan du i beste tilfelle ende opp med å betale en stor bot for dette.

Det er i alle situasjoner ditt eget ansvar at regnskapet er på plass og stemmer overens med virkeligheten, og det er deg som eier som kommer i problemer dersom det ikke er det. Altså bør du ha fult styr på regnskapsføring av inntekt i bedriften din dersom du vil ha bedre økonomisk oversikt, og samtidig unngå problemer med offisielle myndigheter.

Få inntektene dine riktig oppført

Det finnes mange måter å bokføre på, og den riktige måten for deg avhenger av bedriften din. Det er selvfølgelig veldig stor forskjell på et enkeltmannsforetak med én ansatt og kanskje få utgifter og inntekt, og så et stort ApS med mange ulike inntektskilder og en mye mer komplisert økonomi.

For mange kan det være en god idé å ansette en profesjonell til formålet, fordi man fort selv kan miste overblikk, og fordi regnskapsføring kan være en tidskrevende oppgave. Derfor er pengene ofte godt betalt til en regnskapsfører som kan sikre at alt blir satt opp på en både riktig og smart måte.