Regnskapsføring av lønn

Nesten uansett hvilken type bedrift du har, hvor mange medarbeidere du har, og hvilke bransje du arbeider innen, så utbetaler du en eller annen type lønn. Det kan enten være månedslønn til ansatte, betalinger til konsulenter og freelancere, eller lønn til deg selv som eier.

Dette må selvfølgelig føres inn i et regnskap slik at det er fult styr på bedriftens økonomiske aktiviteter. Regnskapsføring av lønn er en viktig oppgave som ikke nødvendigvis er verken enkel eller rask å utføre for eieren selv. Her ser vi på alternativet.

Bokføring av lønn i bedrift

Lønn må bokføres i bedriftens regnskap akkurat som alle andre økonomiske aktiviteter. Uansett om det er utgifter eller inntekter, så må du nemlig føre regnskap over alle penger som går inn og ut. Dette er et krav for at ulike myndigheter kan få tilgang til bedriftens aktiviteter, og slik at f.eks. skatt kan sikre seg at dine opplysninger er korrekte.

Men bokføring gavner også deg selv som eier fordi du får mye større oversikt over din nåværende økonomiske situasjon, og slik kan du bedre planlegge fremtidige tiltak som investeringer, priser, innkjøp osv.

Det er selvfølgelig helt naturlig at større bedrifter med flere ansatte vil kreve en større innsats når man skal bokføre lønn. Jo flere medarbeidere, utgifter, ulike inntekter osv., jo vanskeligere og mer tidskrevende blir det å utføre et korrekt regnskap.

Oppgaven kan faktisk være krevende selv for små bedrifter som enkeltmannsforetak. Det er helt essensielt at alle deler av regnskapet er korrekt så du unngår problemer med offisielle myndigheter og eksempelvis får bot for feil i bokføringen.

Finn en billig regnskapsfører som kan hjelpe

En helt opplagt mulighet for langt de fleste bedrifter er å tilknytte en regnskapsfører. Som navnet angir, så hjelper en regnskapsfører deg med å lage regnskapet og utføre bokføringen. De har en utdanning som gjør at de vet akkurat hvordan dette skal gjøres i forhold til gjeldende lovgivning, og slik at det blir den mest optimale løsningen for deg.

Med en profesjonell regnskapsfører unngår du selv å måtte bruke tid og energi på å lage regnskapet ditt, og du unngår feil som kan koste deg dyrt i siste ende. Derfor kan det faktisk veldig ofte være billigere å ha en regnskapsfører enn å sitte med det selv.

Du kan finne en billig regnskapsfører på nett, og du kan med fordel bruke de online portaler til å sammenligne de på forskjellige områder så du finner den beste løsningen for deg og din bedrift.